1. Nová naděje aneb Tak už to začíná 2.0

1. Nová naděje aneb Tak už to začíná 2.0

Vítejte u časosběrné orgovské reportáže ze hry A2NT 2018!

Pro ty z vás, kteří nemají dostudovaný loňský ročník: A2NT je soukromá předvánoční šifrovačka pro mé dvě děti, Adélku (13) a Ondru (15). Oproti loňskému zahlcení 26 šiframi (to krásné číslo nakonec nebylo ani využito) budou letos šifry čtyři – na každou a2ntní neděli jedna, a blíže nespecifikovaný počet šifer pod stromečkem. A kromě toho zřejmě ještě nějaké neplánované šifry, jak uvidíte už dnes. Poté, co děti šifru vyluští, najdete ji tady s drobným komentářem, ovšem bez autorského řešení. Budete potřebovat obvyklé lušticí pomůcky a internet. Tak na co čekáme?

 

Naděje. Přesně to symbolizuje první adventní svíčka a přesně to také vůbec nesouvisí s tématem první šifry. Tuto nulovou korelaci se budu snažit udržet i nadále. Šifra Ondrovi odolávala ani ne deset minut, Adélce celý den, ale nakonec to s malinkými postrčeními statečně vyseděla. Budete požadovat znalosti o americkém fotbale, a protože si nedělám iluze o velikosti průniku množin fanoušků šifer a fanoušků NFL, věřím, že Ondrův čas bude jeden z těch lepších. Slibuju, že příští šifra už bude méně specifická 🙂

Naděje: NFL

 

A ještě slíbená neplánovaná šifra, kterou jsem dostal od Adélky. Do krátké smysluplné tajenky se jí podařilo dostat hned tři v češtině nepříliš obvyklá písmenka, nemluvě o tom, že je to přímo popis dárku, který jsem dostal!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *