4. Puzzle a Štědrý den

4. Puzzle a Štědrý den

Poslední megaupdate!

Nejdříve čtvrtá adventní šifra, jejímž řešením není slovo, ale místo, kde se skrývá poklad. Děti spojily své síly a bez větších problémů poklad našli.

Puzzle

Pod stromečkem se letos urodilo šest šifer od dvou tvůrců. Ondra nechal naplno vyrašit svou vášeň pro čísla. Pro mě si přichystal jednoduchou šifru Čísílková, po jejímž vyluštění jsem doufal, že nedostanu jako odměnu heslo, které mi vyšlo:

Čísílková

Naštěstí ne, pokladem byly nakonec značkové pivní půlpintové sklenice. Pro Aďu nachystal počítací šifru opět z NFL, tak kdo toho už máte plné zuby, s chutí přeskakujte.


Počítací

Fajnšmekři jistě ocení i změněné logo Advěntu s použitím log konferencí AFC a NFC. Ještě pro dědu měl nachystanou čistě matematickou Rozlož a slož, do které se vloudila malá chybka, tak schválně, jestli vás to zastaví:

Rozlož a slož

Všechny Ondrovy šifry byly obtížnostně skvěle trefené, nikdo nepotřeboval nápovědu a všichni si pěkně zaluštili. To nebyl úplně případ mých šifer, které si naopak vyžádaly vícečetné nápovědy, no, co se dá dělat 🙂 Příště budu muset zase zlehčovat (anebo potrénovat příjemce):

Královna pro Aďu

Slovníková pro Ondru

Šachy pro tátu

Shodou okolností je řešením všech „mužských“ šifer (těch určených pánům) heslo, a všech „ženských“ (těch pro Aďu) místo, kde je dárek. Ale můžete to považovat taky za heslo.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *